Kucharz / Kucharka do kuchni w szkolnej Ogłoszenie o naborze kandydatów na wolne stanowisko: w Zespole Kształcenia i Wychowania w Pinczynie, ul. Sportowa 8. Opis stanowiska:  etat ( 40 godzin tygodniowo) kucharz w Szkole Podstawowej w Pinczynie z oddziałami przedszkolnymi, ul. Sportowa 8,  umowa o pracę na czas określony od dnia 20.02.2023 r., z możliwością zatrudnienia na czas nieokreślony. Zależy nam, aby osoba na tym stanowisku:  była uczciwa, rzetelna oraz lubiła dzieci,  miała doświadczenie w pracy na podobnym stanowisku ok. 2 lat,  szanowała ludzi i tworzyła przyjazną atmosferę pracy,  była pomocna w różnych sytuacjach wynikających z kalendarza pracy szkoły,  sumiennie wykonywała swoje obowiązki. Obowiązki:  praca w kuchni szkolnej z dwoma oddziałami przedszkolnymi, serwującej ok. 300 obiadów dziennie oraz 50 śniadań i podwieczorków,  przygotowywanie smacznych posiłków dla dzieci w wieku 3-15 lat zgodnie z opracowanymi jadłospisami,  praca w godzinach 6:00 – 14:00 od poniedziałku do piątku,  dbanie o wyposażenie i czystość w kuchni,  współpraca z dyrektorem szkoły i kierownikiem świetlicy w zakresie pracy kuchni. Ogólny zakres zadań wykonywanych na stanowisku: • koordynowanie pracy pracowników kuchni przy przygotowaniu posiłków, • przyrządzanie posiłków zgodnie z obowiązującym jadłospisem, wytycznymi i zasadami technologii, • odpowiedzialność za jakość i terminowość wydawanych posiłków, • dbanie o racjonalne zużycie produktów, • uzgadnianie z intendentką zakupu niezbędnych produktów żywnościowych, • współpraca z intendentką i kierownikiem świetlicy podczas układania jadłospisów. • utrzymywanie wraz z personelem: kuchni, pomieszczeń pomocniczych, naczyń, urządzeń i sprzętu w czystości i porządku zgodnie z przepisami sanitarno- epidemiologicznymi, • dbanie o powierzony sprzęt kuchenny, • przestrzeganie przepisów BHP i przeciwpożarowych , • wykonywanie poleceń dyrektora i przełożonych. ​ Wymagania  min. dwuletnie doświadczenie na pokrewnym stanowisku pracy,  wykształcenie średnie zawodowe, zasadnicze zawodowe gastronomiczne i odpowiednie wykształcenie w zawodzie,  aktualna książeczka Sanepidu,  brak przeciwwskazań zdrowotnych do pracy w kuchni,  umiejętność pracy w zespole, sumienność, dobra organizacja pracy, Wymagane dokumenty:  CV,  kopie świadectw i dyplomów potwierdzających wykształcenie oraz uzyskane kwalifikacje i uprawnienia zawodowe,  kopie świadectw pracy potwierdzające wymagany staż pracy,  orzeczenie lekarskie o zdolności do pracy,  oświadczenie o niekaralności.