Jadłospis od 28.01.2019 do 08.02.2019
Dodane przez admin dnia Stycznia 27 2019 15:34:05

Poniedziałek 28.01
Zupa pomidorowa na kościach od schabu z ryżem (zabielona śmietaną 18% z mleka, marchew, por, seler-alergen), naleśniki z dżemem (mleko, jajka-alergen, mąka-gluten)

Wtorek 29.01.2019
Devolay z masłem (z mleka), ziemniaki,marchewka mini, (masło, bułka tarta-gluten), sok

Środa 30.01.2019
Kapuśniak z kiszonej kapusty na kościach od schabu(z boczkiem wędzonym kiełbasą-alergen, gorczyca, parówką, marchew, por, seler-alergen) ziemniaki, bułka- gluten, owoc

Czwartek 31.01.2019
Gulasz z karkówki, kasza pęczak- gluten, sałatka szwedzka, woda z cytryną

Piątek 01.02.2019
Ryba, ziemniaki puree (masło z mleka), surówka z białej kapusty, sok

Poniedziałek 04.02.2019
Zupa krupnik na kurczakach z kaszą – gluten (marchew, por, seler-alergen), ziemniaki, kasza manna (gluten, mleko)z kompotem truskawkowym

Wtorek 05.02.2019
Mielony pożarski (z kurczaka, jajka-gluten), ziemniaki puree(masło z mleka), surówka z marchwi i jabłka, galaretka pitna

Środa 06.02.2019
Makaron spaghetti-gluten, sos boloński (z mięsa mielonego z cebulą, papryką świeżą, koncentrat pomidorowy, keczup- seler- alergen), sok

Czwartek 07.02.2019
Zrazy wieprzowe- gluten (z cebulą, ogórkiem, boczkiem wędzonym), ziemniaki, buraczki, woda z cytryną

Piątek 08.02.2019
Filety rybne (ryba, jaja-gluten),ziemniaki puree(masło z mleka), fasolka szparagowa z bułką tartą- gluten, sok