Jadłospis od 09.03.2020r. do 20.03.2020r.
Dodane przez admin dnia Marca 06 2020 12:28:26
Poniedziałek 09.03.2020r.
Zupa ogórkowa na kościach (ziemniaki, marchew, por, seler- alergen) bułka- gluten, banan
Wtorek 10.03.2020r.
Kotlet pożarski drobiowy (jaja, bułka tarta-gluten) ziemniaki puree (masło z mleka) królewski bukiet warzywa, sok
Środa 11.03.2020r.
Barszcz ukraiński na kościach z kapustą, fasolą, ziemniakami, por, seler- alergen, marchew, chleb-gluten, jogurt- gluten
Czwartek 12.03.2020r.
Zrazy wieprzowe- gluten (z ogórkiem, boczkiem wędzonym, cebulą) makaron razowy, buraczki, sok
Piątek 13.03.2020r.
Jajko gotowane w sosie musztardowym (jajko, gorczyca, śmietana z mleka) ziemniaki, sałatka szwedzka, sok
Poniedziałek 16.03.2020r.
Zupa krupnik na kurczakach z kaszą, marchew, por, seler-alergen, ziemniaki, naleśnik z twarogiem-gluten
Wtorek 17.03.2020r.
Mielony gotowany w warzywach (marchew, seler-alergen, pietruszka, por) w sosie śmietanowym- śmietana z mleka, ziemniaki, marchewka mini, woda z cytryną
Środa 18.03.2020r.
Fasolka po bretońsku- gluten (z kiełbasą-gorczyca, boczkiem wędzonym, cebulą) bułka- gluten, sok
Czwartek 19.03.2020r.
Gulasz z indyka- gluten (z warzywami: marchew, papryka, pieczarki, kukurydza) ryż, sok
Piątek 20.03.2020r.
Filety rybne (ryba, jaja, bułka tarta) ziemniaki puree- z masłem z mleka, surówka z białej kapusty, sok