REGULAMIN STOWKI SZKOLNEJ w ZKiW w Pinczynie
1. Stowka jest miejscem spoywania posikw przygotowanych przez kuchni szkoln dla uczniw i pracownikw szkoy.
2. Obiady wydawane s dla:
• uczniw wnoszcych opaty indywidualne,
• uczniw, ktrych doywianie dofinansowuje GOPS, inne instytucje oraz darczycy,
• pracownikw szkoy, ktrzy opacili posiek.
3. Cena jednego obiadu dla uczniw obejmuje koszt produktw zuytych do przygotowania posiku – koszt wsadu do kota.
4. Opaty wnoszone przez nauczycieli i pracownikw szkoy stanowi cakowity koszt zakupu produktw zuywanych do przygotowania posikw oraz koszt utrzymania i funkcjonowania kuchni w przeliczeniu na jeden obiad.
5. Odpatno za obiady winna by uiszczana do 20. kadego miesica.
6. W przypadku nieobecnoci ucznia lub innej osoby korzystajcej ze stowki, stoujcemu przysuguje zwrot opaty za dni nieobecnoci w nastpnym miesicu.
7. Pierwszy dzie nieobecnoci moe by odliczony tylko w przypadku co najmniej jednodniowego uprzedzenia o planowanej nieobecnoci.
8. W wyniku braku uprzedzenia o planowanej nieobecnoci zwrotowi podlegaj kolejne dni nieobecnoci.
9. Posiki wydawane s podczas trzech przerw rdlekcyjnych;
• 11.30 – 11.50
• 12.35 – 12.55
• 13.40 – 14.00
10. Podczas wydawania obiadw w stowce szkolnej mog przebywa wycznie osoby spoywajce posiek.
11. Uczniowie spoywajcy posiki winni przestrzega polece nauczycieli dyurujcych w wietlicy.
12. Podczas spoywania obiadu nie naley prowadzi gonych rozmw, biega po stowce lub prezentowa innych niestosownych zachowa.
13. Wszyscy korzystajcy ze stowki szkolnej powinni dba o jej ad i porzdek.