JADŁOSPIS
15.10.2018 poniedziałek
Zupa ogórkowa na kościach z ziemniakami zabielana śmietaną 18% (z mleka), marchew, por, seler (alergen), chleb (gluten), kaszka manna (gluten) z kompotem wiśniowym
16.10.2018 wtorek
Devolay z masłem (z mleka) i serem, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, sok
17.10.2018 środa
Zupa fasolowa na kościach z kiełbasą (gorczyca) z wędzonym boczkiem, ziemniaki, marchewka, por, seler (alergen), chleb (gluten), owoc
18.10.2018 czwartek
Makaron spaghetti (gluten) z sosem bolońskim z mięsem mielonym (gluten), cebula, papryka, czosnek, koncentrat pomidorowy, ketchup (seler-alergen), sok
19.10.2018 piątek
Filety rybne (ryba), jajka (gluten), ziemniaki puree (masło z mleka), fasolka szparagowa z masłem (z mleka) i bułką tartą (gluten), sok
22.10.2018 poniedziałek
Zupa jarzynowa zabielana śmietaną 18% (z mleka), marchew, por, seler (alergen), kalafior, brokuły, chleb wieloziarnisty (gluten), jogurt (mleko), owoc
23.10.2018 wtorek
Drobiowy kotlet pożarski (jaja – gluten), ziemniaki puree (masło z mleka), surówka z białej kapusty, sok
24.10.2018 środa
Bigos z kiszonej kapusty na mięsie z kiełbasą (gorczyca), bułka (gluten), herbata owocowa, owoc
25.10.2018 czwartek
Zrazy wieprzowe (gluten), kasza pęczak (gluten), buraczki, sok
26.10.2018 piątek
Filety śledziowe w śmietanie 18% (z mleka) z warzywami: cebulą, jabłko, ogórek, ziemniaki, sok